Bezoek ons atelier en showroom Klik hier voor BUFFETPIANO'S NU TE KOOP

Klik hier voor de VLEUGELPIANO'S NU TE KOOP

 

Een innovatie voor uw piano: P T D "Precision Touch Design" - klik hier

_

In de voorbije jaren ontmoette ik binnen de pianobranche veel bekwame vrienden collega's. Internet heeft deze band nu zeker vergemakkelijkt en verstevigd. En dit kan alleen maar de kwaliteit van ons werk in dit prachtig vak verbeteren.

 

 
Paleis van Schone Kunsten Brussel °1981

Laat ons respectvol het werk van onze voorgangers verder zetten, zodat wij de muzikant en zijn muziek fier mogen blijven dienen.

Danny Boddin

 
Palais des Beaux-Arts - Charleroi °2003

Mijn grootvader was pianoleraar en mijn vader gaf mij mijn eerste pianolessen toen ik vijf werd.

In de jaren '70 speelde ik in een band en werkte als klankingenieur. De akoestiek van de piano bleef me steeds maar fascineren en intrigeren.

 

Sinus Music Recording Studios

Ik kreeg mijn eerste opleiding van Jean Pierre Van Broekhoven, toen leraar stemmen en pianobouw aan het Blindeninstituut te Brussel.

Tijdens een seminarie van de Pianoforte Tuners Association (PTA) in Engeland ontmoette ik mijn goede vriend en mentor Odd Aanstad. Hij nodigde mij uit in zijn atelier te Vesteroy in Noorwegen, waar hij historische instrumenten restaureerde.

 
Bedankt Jean Pierre
In de Duitse staatsvakschool te Ludwigsburg ontmoette ik mijn tweede mentor Gunther Schaible die mij o.a. de kunst van het intoneren bijbracht. Wij zagen elkaar allen terug tijdens het Leonardoprogramma, een gesubsidieerd project dat het Europese niveau van de opleidingen in pianobouw onderzoekt, met de bedoeling een standaard te creëren.

 

I baren. Från vänster Anne Lotte Nygård

 
OddAanstad, Danny Boddin, Günther Schaible,
 

Barry Caradine och längst till höger Jan Ellefsen,

 
arrangör av Oslo-träffen

Ondertussen kwam Joseph Vanderkelen mij met goede raad en vooral ook daad bijstaan. Door zijn veertig jaar ervaring in de Güntherfabriek en pianozaak Vanderelst was hij een welgekomen hulp bij het uitbouwen van mijn atelier.

 
Herbesnaren vleugelpiano Günther  
Precision Touch Design
 

David Stanwood ontwierp deze methode die de klank en aanslag van elke vleugelpianooptimaliseert tot een congruent geheel of anders uitgedrukt: een perfecte relatie tussen klank en aanslag geeft de pianist de mogelijkheid zijn muzikaliteit maximaal uit te drukken. Ik nodig graag elk beginnend of professioneel pianist hierbij uit deze ervaring op een vleugel met PTD in ons atelier te beleven.

Top van de pagina